Izjava o zaštiti podataka prema Zakonu o telemedijimaRadujemo se vašem interesovanju za našu kompaniju i naše proizvode i želimo da se pri poseti naše web stranice osećate bezbednim u smislu zaštite vaših ličnih podataka. S obzirom da nam zaštita vaše privatnosti predstavlja i posebnu brigu, za zaštitu vaših ličnih podataka brinemo se veoma ozbiljno. Pri prikupljanju, obradi i korišćenju ličnih podataka u okviru rada naše internet stranice, relevantne su odredbe Evropske unije o zaštiti podataka i nemački zakoni o zaštiti podataka.

Lični podaci
Lični podaci su informacije koje se mogu koristiti za otkrivanje vašeg identiteta. U to spadaju informacije kao što su vaše pravo ime, adresa, poštanska adresa, broj telefona. Informacije koje nisu direktno povezane sa vašim pravim identitetom (kao što su omiljene web stranice ili broj korisnika jedne stranice) nisu obuhvaćene.

Anonimni podaci
Pri svakom pristupu sadržaju ove web stranice, opšte informacije se automatski čuvaju (npr. broj i trajanje poseta pojedinačnih stranica). Ovi podaci nisu lični. Oni se koriste se isključivo u statističke svrhe i optimiziraju internet ponude.

Važno za putnike u SAD
Zbog Federalnog Zakona o terorističkom istraživanju američkih država, avio kompanije su primorane da saopšte informacije o letu i rezervacijama svakog putnika američkim organima za imigraciju pre ulaska u zemlju. Bez ovog prenosa podataka, ulaz u SAD nije moguć.

Prenos ličnih podataka trećim licima
Za sprovođenje usluga u kojima posredujemo ili koje pružamo prosleđujemo vaše lične podatke vašem ugovornom partneru/turoperateru i trećim licima koji su uključeni u pružanje usluge, ukoliko je to neophodno za izvršenje ugovora.
Ukoliko se podaci prenose našim ugovornim partnerima ili trećim licima, oni su pored obaveznih zakonskih odredbi, povezani i sa našim ugovornim zahtevima na temu zaštite podataka. Prikupljanje ili prenos ličnih podataka državnim institucijama i vlastima je moguće samo u okviru obaveznih zakonskih odredbi.

Pravo na informaciju/Vaša prava
Imate pravo, na zahtev i besplatno, da dobijete informacije o podacima koji su sačuvani o vama. Takođe imate pravo da ispravite, obrišete ili blokirate netačne podatke. Brisanje može biti u suprotnosti sa zakonskim propisima, posebno u pogledu podataka za obračunsko-tehničke i računovodstvene svrhe.

Korišćenje kolačića (cookies)
Koristimo "kolačiće" (male datoteke sa informacijama o konfiguraciji). Oni pomažu u određivanju učestalosti upotrebe i broja korisnika naše web stranice i povećanju udobnosti upotrebe asortimana proizvoda. U "kolačićima" čuvamo informacije kao što su npr. ID korisnika (identifikacija korisnika). Pored toga, može se izvršiti dodeljivanje podataka o kupcima, što znači veći nivo komfora za korisnika, jer se u slučaju rezervacije ne mora ponovo prijaviti sa svojim potpunim ličnim podacima. Korišćenje naših ponuda je takođe moguće bez kolačića. Većina pretraživača je tako podešena, da automatski prihvataju kolačiće. Međutim, možete onemogućiti čuvanje kolačića ili podesiti vaš pregledač da vas obavesti čim se kolačići pošalju.

Linkovi na druge web stranice
Naša online ponuda sadrži linkove za druge web stranice. Ova Izjava o zaštiti podataka se ne odnosi na druge ponuđače. Mi nemamo uticaja na činjenicu da njihovi operateri zadržavaju i preuzimaju propise o zaštiti podataka i stoga ne preuzimaju odgovornost za tačnost, pravovremenost i potpunost informacija koje su tamo dostavljene.

Pitanja i komentari
Za pitanja, želje ili komentare na temu zaštita podataka, molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka putem e-pošte (technologie@schmetterling.de). Brzi razvoj interneta zahteva s vremena na vreme prilagođavanja u našoj Politici privatnosti (Izjava o zaštiti podataka). U ovom trenutku ćete biti obavešteni o promenama.

Korišćenje Facebook plugina
Na ovim internet stranicama se koriste plugin-ovi društvene mreže facebook.com kojom upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Ako pozovete internet stranicu našeg internet prisustva sa takvim plugin-om, uspostaviće se veza sa Facebook serverima, a plugin će biti prikazan na internet stranici putem poruke na vašem pretraživaču. Ovim putem se na Facebook serveru prenosi, koje naše internet stranice ste posetili. Ako ste prijavljeni kao član Facebook-a, Facebook dodeljuje ovu informaciju vašem ličnom Facebook nalogu. Kada koristite plugin funkcije (npr. klikom na dugme "Sviđa mi se", davanjem komentara), i ove informacije će biti dodeljene vašem Facebook nalogu, što možete sprečiti samo odjavljivanjem pre korišćenja plugin-a. Za više informacija o prikupljanju i korišćenju podataka od strane Facebook-a, o vašim pravima u tom pogledu i mogućnostima zaštite vaše privatnosti naći ćete u napomenama o zaštiti podataka Facebook-a.

(Sačinjeno od advokata Annegret Mayer LL.M., stanje: 02.02.11) © Savez trgovaca registrovano udruženje - Ovaj tekst je zaštićen autorskim pravima. Umnožavanje ili prosleđivanje informativnog lista trećim licima je dozvoljeno, pod uslovom da se ne vrše nikakve promene u vezi sa ovim, a naročito ako se ne uklanja obaveštenje o autorskim pravima.

Korišćenje dugmeta Google "+1"
Naša internet stranica koristi dugme "+1" društvene mreže Google, kojom upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043. To dugme je označeno sa "+1". Dugme "+1" je skraćenica za "to je prilično kul" ili "pogledaj ovo". Dugme se ne koristi za praćenje vaših poseta webu.

Ako web stranica našeg sajta sadrži dugme "+1", onda će vaš internet pretraživač učitati to dugme sa Google servera i prikazati ga. Web stranica koju ste posetili na našem sajtu automatski se prenosi na Google server. Pri prikazivanju dugmeta + 1, Google neće trajno prijavljivati istoriju vašeg pregledača, već samo u trajanju do dve nedelje.

Google čuva ove informacije o vašoj poseti za ovaj period za ciljeve održavanje sistema i za rešavanje problema. Međutim, ovi podaci nisu strukturisani prema individualnim profilima, korisničkim imenima ili URL stranicama. Ove informacije takođe nisu dostupne izdavačima ili oglašivačima na internetu. Korišćenje ovih informacija služi samo za održavanje i rešavanje problema u Google-ovim internim sistemima. Google neće na bilo koji drugi način ocenjivati vašu posetu stranici sa + 1 dugmetom. Još jedna procena vaše posete web stranici našeg sajta sa dugmetom "+1" se neće desiti.

Samo dodeljivanje +1 je javni proces, a to znači svako ko izvrši Google pretragu ili pozove sadržaj na internetu kojem vi date +1, može potencijalno videti da ste vi određenom sadržaju dali +1. Dakle, dajte samo +1 ako ste sasvim sigurni da želite da podelite ovu preporuku sa celim svetom.

Klik na ovo + 1 dugme služi kao preporuka drugim korisnicima u Google rezultatima pretrage . Možete javno objaviti da vam se naša web stranica sviđa, da podržavate našu web stranicu ili da možete preporučiti našu web stranicu. Ako ste se registrovali za Google+ i prijavili se, dugme + 1 postaje plavo kada kliknete. Uz to +1 dodaje + 1 karticu u vašem Google profilu. Na ovoj kartici možete da upravljate svojim + 1 i odlučite da li želite da kartica + 1 bude javna. Da biste sačuvali vašu +1 preporuku i mogli je učiniti javno dostupnom, Google preko vašeg profila prikuplja informacije o URL adresi koju ste preporučili, vašoj IP adresi i drugim informacijama vezanim za pretraživač. Ako otkažete +1, ove informacije će biti izbrisane. Sve +1 preporuke od vas su navedene na kartici +1 u vašem profilu.

Druge napomene o zaštiti podataka pri korišćenju + 1 dugmeta naći ćete putem linka https://www.google.decom/intl/de/+/policy/+1button.html.

Klauzulu o korišćenju Google dugmeta "+1“ je napravila kancelarija Gerstel i može se naći na linku http://www.abmahnungberatung.de.

Social Plugin od Twitter-a
Sa Twitter-om i Re-Tweet-funkcijama koristimo tzv. "Social Plugins“ od twitter.com, kojim upravlja Twitter Inc. 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107. Ako koristite Re-Tweet-funkcije, web-stranice koje posećujete biće objavljene trećim stranama i povezana sa vašim Twitter nalogom. Detalji o postupanju sa vašim podacima od strane Twitter-a, kao i vašim pravima i opcijama za zaštitu vaših ličnih podataka možete preuzeti iz napomena za zaštitu podataka http://twitter.com/privacy

Google analitika
Ova web stranica koristi Google analitiku, uslugu web analitike koju pruža Google Inc. ("Google"). Google analitika koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i koje omogućavaju analizu korišćenja web stranice od strane vas. Informacije stvorene od strane kolačića o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Google server u SAD-u i tamo se čuvaju. Međutim, u slučaju aktivacije IP anonimizacije na ovoj web stranici, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Evropske unije ili drugim državama potpisnicama sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima će se puna IP adresa poslati na Google server u SAD-u i tamo skratiti. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije da proceni vašu upotrebu web stranice, da sastavlja izveštaje o aktivnostima na web stranici i da operateru web stranice pruža druge usluge vezane za korišćenje web stranice i korišćenje interneta. IP adresa koju obezbeđuje vaš pretraživač u okviru Google analitike neće se spojiti sa drugim podacima Google-a. Možete sprečiti čuvanje kolačića odgovarajućim podešavanjem vašeg softvera pregledača; međutim, imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije ove web stranice u potpunosti. Pored toga, možete sprečiti prikupljanje podataka stvorenih putem kolačića i koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući i vašu IP adresu) od strane Google-a kao i obradu tih podataka od strane Google-a, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupan plugin za pretraživač koji je dostupan pod sledećim linkom: http://tools.google.decom/dlpage/gaoptot?hl=de
Više informacija o uslovima korišćenja i zaštiti podataka naći ćete na  ovom linku ili na ovom linku. Ukazujemo na to da je na ovoj web stranici Google analitika proširena kodom "gat._anonimizeIp ();", kako bi se osiguralo anonimno obuhvatanje IP adresa (tzv. IP-Masking). Takođe koristimo Google analitiku da analiziramo podatke iz AdWords-a i Double-Click-kolačića u statističke svrhe. Ako to ne želite, možete je onemogućiti preko menadžera za prikazivanje specifikacija (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de)